Silkeborg Regionale TV

Lokalt TV til et lokalt samfund

Om Silkeborg Regionale TV

Silkeborg Regionale TV er lokal tv station, som blev oprettet i 2008.

I sin spæde begyndelse, før tilblivelsen af den nuværende digitale platform, sendte SRTV sine programmer på DR2.

Da Kulturministeriet siden udbød sendetilladelser på den digitale platform MUX1, søgte SRTV om sendetilladelse her. Siden 2009 har Silkeborg Regionale TV udsendt sine programmer på den digitale Kanal Østjylland samt den digitale Kanal Midt-Vest.

 

I 2014 fik Silkeborg Regionale TV fornyet sin sendetilladelse og vi kan nu med glæde se frem til at lave spændende og relevant TV de kommende år.

Vores profil
 

På Silkeborg Reionale TV lægger vi stor vægt på kunst og kultur. Der er mange ubemærkede kulturperler i vores område, som vi gerne vil være med til at sætte lys på.

Dertil kommer at vi også gerne give seerne en mulighed for at have fingeren på pulsen i forhold til hvad der sker politisk i nærområdet. Desuden vil vi gerne give seerne mulighed for at møde nogle af alle de spændende mennesker som befolker vores region, og høre om deres liv og interesser.

 

Vi synes også, at TV gerne må være udfordrende i den forstand, at man gennem udsendelserne kan få udvidet sin horisont. Det være sig i forhold til kultur, historie, politik og meget andet. Vi vil også gerne være med til at lave TV til den, der kan lide at stille spørgsmål og være eftertænksom.

 

Hos Silkeborg Regionale TV velkommer vi, når seerne sender os tips og gode ideer til undslag og udsendelser. Så hvis du sidder med en ide til en god udsendelse, så vil vi rigtigt gerne høre fra dig.

Programkategorier
 

På Silkeborg Regionale TV arbejder vi som sagt på at give seerne en varieret sendeflade. Derfor bestræber vi os også på at lave kvalitetsprogrammer i følgende kategorier.

 

Kunst

Kunst udfordre, sætter tanker igang, ansporer til reflektion og selvransagelse. Kunst kan give os et lille pusterum fra hverdagens stress og jag.
Vores kunst-vært Bente Kallehauge tager os med på opdagelse i kunstens verden, når hun får besøg af kunstnere, tager på udstillinger og galleribesøg, kigger forbi kunstnerene i deres atelierer og meget andet.

 

Historie

Hvem er vi - i kraft af, hvem vi har været, og hvor vi kommer fra? Det er det cantrale spørgsmål, når vi dykker ned i Østjyllands historie. Vi belyser historiske begivenheder og steder, men tager også fat på, hvad individer har haft af betydning for udviklingen i vores region.
Disse programmer tager afsæt i en nysgerrighed på, hvad der har været med til at forme vores liv til det, vi kender i dag.

 

Politik

Det er vigtigt at holde sig opdateret, på hvad der foregår i regionen - men nogle gange kan det være en svær opgave. Det vil vi gerne gøre noget ved.
Også politik skal gerne være nærværende og relevant. Vi vil forsøge at holde østjyderne opdatereder på hvad der foregår politisk rundt om i regionen.

 

Kultur

Kultur er jo en betegnelse, der dækker alt det ovennævne og meget mere. Kultur er det, der gør vores samfund til netop dét, vi kender. Vi vil sætte fokus på litteratur, kunsthistorie, filosofi og etik mm. De ting, som tvinger os til at stille spørgsmålstegn og tage stilling.

 

Personer og profiler

Vores værter vil med jævne mellemrum invitere spændende personer på besøg, for at høre om deres initiativer, interesser, mål osv.
Blandt andet tegner vi en gang om måneden "Måneden Profil" af en østjyde, som har markeret sig i lokalsamfundet på den ene eller anden måde.

Bestyrelsen for Silkeborg Lokal TV:

Carl-Erik Laursen

Marianne Tougaard

Mikkel Scriver

 

 

Vedtægter for foreningen                                  Årsrapport 2019:

Silkeborg Lokal TV;

2010 - present

2010 - present

© 2014 Silkeborg Regionale TV

  • Wix Facebook page
  • YouTube Classic